Nos, ezennel kijelentem, ujdonsült sorozatot indítok, melyben híresen bolond, őrült, véres, perverz, pszihopatákat fogunk megismerni. Időről időre különböző történelmi személyeket ismerhetünk majd meg,akik valami miatt mániákussá fajultak.
/és igen, a tények nagy részét wikipééédiáról fogom leszedni 8) ez van, nem vagyok történész:D/
 Eme legelső részben egy ókori barátunkkal fogunk megismerkedni, a híres Caligula császárral.
 
 Caligula

(i.u.12 augusztus 31.Antium-i.u.41 január 24. Róma)
  Ifjú korát apja katonai táborában töltötte, a Rajna vidéken. Nevét a "caliga" szóból kapta, ami a katonai csizmát jelentette (gyakran viselte). Később elkísérte apját Szíriába, bla-bla-bla satöbbi-satöbbi. Jó igen, nézzük csak...aháá..apja meghalt egy csatában,anyját és testvéreit pedig kinyírta a császár, csak őt hagyta meg, mert benyalt neki. Olyannyira, hogy még Caprira is elvitte magával (vajon miért, hehe), és végrendeletében őt nevezte ki örökösének.
  Nna. Értelmezzük...szóval cuki Caligulánk elég korán kezdte, nem? Annak nyalizni, aki megölette kábé az egész családot, ejj-ejj...mi lesz itt...
 

  Amikor a császár 37-ben elpatkolt, övé lett a trón. Mindenki örült, bírta őt a nép, mivel az elején még aranyosnak tűnt. Pölö gyilkosoknak megbocsátott, száműzötteket visszahívta, elismerte a vallásokat, meg volt valami a köztársasággal, de azt nem értettem 8) Na és akkor puff. Nyolc hónapra rá, amikor már minden jónak tűnt, kezdett begolyózni...konkrétan a fejébe szállt a dicsőség:P
 Elhitette magával, hogy ő Jupiter, nővérét pedig kinevezte Dea istennőnek. És, noshát, khöm kialakított vele egy kis érdekes vérfertőző kapcsolatot is:P (nyehe). Na és akkor jött a mészárlás. Kiirtott jó csomó nemesi családot(köztük pár barátját is,gondolom hogy nagy legyen a szórás), mondván hogy ő tudja hogy ők el akarják őt árulni. Édes, nem?
 Ezután rászokott a cirkuszra, majd a gladiátorosdira is. Kedvenc szórakozása az volt, hogy a legelőkelőbb polgárokat beállította gladiátornak, vagy csak spontán a tigrisek elé vettette őket. Régi írások szerint "gyönyörét csakis a vérontásban lelte". Annyira megvetette az embereket, hogy lovát nevezte ki konzulnak.
 A kincstári pénzeket kábé egy év alatt elszórta, aztán gazdagok vagyonát szedte el.
 Hát, persze aztán besokallt a nép, és egy tippikus római összeesküvés keretein belül legyilkolták.
Hát, kész. Négy évig uralkodott, aztán puff! kinyírták. (érdekes hogy pont 4 év...hasonlít a hazai viszonyokra, csak itt nem vadásszák le 4 év után ,aki szar volt...)
 
Elvetemedettségi skála: (5ből 3,5)


 

 

 

 

 

 

indoklás: Akkoriban szinte minden 2. császár begolyózott+mindenki járt cirkuszokba8)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ahetedikterem.blog.hu/api/trackback/id/tr46975741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kesely 2009.03.04. 12:09:20

Milyen szerencse, hogy ez manapság elképzelhetetlen lenne...hö-hö :)
süti beállítások módosítása