Szt.Endre NighTs

2009.07.28. 22:33

..azaz szentendrei éjszakák, bizony. Miért szeretek itt lakni, és nem mondjuk Bépén? Nos igen. Azt hinné az ember, hogy csak ott van élet este. Durva tévedés...Itt is van, plusz egy kis helyi kurázsi.
Ahogy este a korzó lassan megtelik, úgy töltődik fel az éjszakai város spiritusszal. Nem sok hely képes erre. A jó öreg Duna csendesen kúszik mellettem, amint oldalra nézek a korláton ülve. Nap le, lámpák be, aztán mehet az éjjeli üzemmód.
Főleg azt szeretem, amikor valamilyen rendezvény van. Na persze majdnem minden este ott van például az Eleven Kert, a Bohesz és társaik, de a plusz események nagyon felpörgetik a hangulatot. Nemrég például Ister napokon mulattuk az időt a kollegákkal. Táncunk inkább pörformansznak illet be ugyan, dehát mindig jólesik egy kis váratlan szürrealista megmozdulás8) Na meg ott voltak a tűzfúlyó emberkék is. Szerintem az emberek nagy része azért szurkolt, hogy meggyulladjon valami...dehát már csak ilyenek vagyunk.
Elmosódott csóvák, lángok, dobszó. Ácsorgó emberek. Gyerekek csoportjai. Megértetlen turisták.
Villogó -bigyó árusok.    
Cigicsikkek maradványai.
Üres sörösüvegek.
 Aztán elül a buli, fel a korzóra. Ilyenkor mindig fellengzős témák kerülnek elő, mint például lélek, élet, öntudat. Krizbó és egyéb emberkék nagyon belelendülnek. Én inkább csak hallgatom. Néha beszúrok egy megjegyzést, aztán figyelem a következményeket.   De úgy látszik, nemcsak nekem túl nagy a téma ilyenkor este: Pierre mindezek + a vizipipa hatására inkább ledől egy sokat túlélt padra.
Lassan tántorog az idő. Szeretem ezt. 
   Ahogy a költő is megírta:
"Mellékutcákba ballagó falak
 Visszalobogtatják a plakátot,
 Előtted, mögötted, mindenfele - látod-
 Plakátarcú emberek rohannak"
¤¤¤

A bejegyzés trackback címe:

https://ahetedikterem.blog.hu/api/trackback/id/tr561274572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása