Hát igen

2009.03.05. 21:45

Az utóbbi időben eléggé elszoktam a tévénézéstől, több okbók kifolyólag. Először is, mert nincs rá időm, másodszor is, mert az összvissz három csatornámon a műsor egy SZAR. Nagybetűkkel, bizony. Az oké, hogy ez nem kábel, meg ilyenek, de attól még nem kéne hogy SZAR  legyen az egész. Ráadásul annyira fel tudom idegesíteni magamat a reklámokon, hogy ihaj. Hihetetlen, hogy micsoda népbutító egy SZAR az egész.
 A reklámok szövegei a legszórakoztatóak. Hogy miért? Mert sokszor(mindig) a logika legparányibb jele sem mutatkozik benne. Például: 
  Maggireklám: "A legjobban itthon szeretek játszani,mert akkor anyu mindig finomat főz."
                    (no komment)
Na meg maga a cselekmény.
 Mosópor reklám: a gyerekek direkt, poénból, vagy mit tudom én, azon vannak hogy anyukájuk ne tudja kimosni a pólójukat, vagyis hogy a SAJÁT ruhájukat tönkretegyék, hogy soha többet ne tudják hordani. Ez tök jellemző.
De a kedvencem az a reklám volt (sajnos ma már nem adják), amikor a vendéglő kiülős részén üldögélő párocskához odamegy a pink pólós Vanish-es csaj, és megkérdezi, "egy kis oliva olajat?", majd a pasi fehér ingjére ráönt egy üvegnyit. Csak úgy. És mit reagál erre a feleség? Szerintem a reális kábé ez lenne: "-Maga mit csinál?!" vagy "-Mit képzel maga?" vagy csak simán "-BASSZUS!!!".
 De nem. A Vanish univerzumban ez nem így működik. Neem, nem.
A feleség felkiált:"- Úristen, ez soha nem jön ki!"
...

És ami még említésre méltó, a hírek. Nem a hivatalos, nyolc órai hírek, hanem mondjuk a kedvencem, a Fókusz.
Megfigyeltem, hogy a hírösszeállítás mindig ugyanarra a keretre épül: van egy halálosbeteg-nagyonszegény-lelkizős rész, van egy levetettegátlásait-meztelenkedő-nagycsöcsűszilikonos-playboynyuszis rész, és van pár teljesen jellegtelen, elvileg sztár-hír. Olyan jellegűek, mint: " Epres Panni kisfia rajzolt egy cicát", "Klaudia nem szereti a piros színt", "Kelemen Annácska két cukorral issza a kávét".
Csak a szemléltetés kedvéért, hasonlítsuk össze a BBC és a Fókusz egyik tegnapi cikkét.
BBC:
     
North Korea has said it cannot ensure the safety of South Korean civilian flights passing near its airspace over the Sea of Japan (East Sea).
The comment comes ahead of a joint South Korean-US military exercise, which Pyongyang says is preparation for an invasion of the communist state.
Washington and Seoul say the annual drill is for purely defence purposes.

(fordítsa le mindenki ahogy tudja) Mindenesetre komoly, fontos témakör.Na és a magyarok?
Fókusz: "-Szorosabbra húzza a nadrágot Voksán Virág.-
            - Na, és hogyan próbálsz spórolni, így a világválság idején?
            - Hááát, ha például vásárolni megyek, akkor nem veszek három sárga pólót, csak 
              egyet."
Na, kész. Feladom.
           
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ahetedikterem.blog.hu/api/trackback/id/tr64984162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vakond for vendetta 2009.03.09. 10:11:59

Nem túl reális a BBC-t a Fókusz című BULVÁR műsorral összehasonlítani.Elég nevetséges az is, ha az összes mo.-i híradót hasonlítjuk a hitelességhez, hozzáértéshez, a BBC-hez. Egyébként bulvár műsorok mindenhol vannak és az a dolguk, hogy vállaltan hülyeségekről szóljanak.
süti beállítások módosítása